top of page

Järve keskuse üldalad

TÜÜP / avalik ruum, kaubanduspind

TELLIJA / Silikaat Grupp AS

ASUKOHT / Tallinn

​VALMIMISE AEG / 2021

PILDID / Tõnu Tunnel ja Olev Mihkelmaa



Tegu on ühe Tallinna armastatuima ja suurima kodu- ja sisustuskeskusega ning seda juba viimased 20 aastat. Tõsi see on, et aeg teeb oma töö, ja kuna Tallinna kaubanduskeskused on üksteise järel muudkui uuenenud ja laienenud ning disain on järjepidevas muutumises, siis eelmisel aastal jõudis lõpuks kätte ka aeg 2002. aastal valminud Järve Keskuse kaasaegsema ilme kujundamiseks.


Järve Keskus asub mõnusa Nõmme linnaruumi alguses ja kuna tegu on peamiselt sisustuskeskusega, siis nende tunnuslauseks on „Kodutunde looja“.


KLIENDI SOOV

Meie Ruumikujundus Stuudio pere jaoks on olnud see siiani üks väljakutsuvamaid projekte.

Sisearhitektidena võime öelda, et ideedemaastik on küll lõputu ja enamasti on lihtne lasta loovusel lennata, kuid lähteülesanded ja eelarvelised piirangud panevad meist igaüht nuputama. Kliendi peamiseks sooviks oli selle projekti raames uuendada, ilma ruumiplaneeringut muutmata, kõiki keskuse üldalasid, laste- ja puhkenurkasid, et keskus saaks kogu tervikus veelgi kodusema hõngu ja pakuks mõnusat peatumispaika kõigile. Juurdeehitusena valmis 2. korrusel ka uus WC-de ala, koos ema ja lapse toaga. Teiseks sihiks oli meil tõsta selgelt esile see paik, kuhu klient on saabunud – JÄRVE KESKUS – mis

meile näis nende möödunud aastatega järjest enam olevat ära kadunud. Usume, et sellegi soovi suutsime me saavutada ja Järve Keskuse taas esile tõsta.



UUE DISAINKONTSEPTSIOONI IDEID AMMUTASIME nende enda tunnuslausest – KODUTUNNE. Meile, eestlastele, on omane määratleda end väga looduspõhiselt. Oleme ju suur loodusrahvas. :)


Kodutunne, see tähendab tihti armsat majakest metsa või mere ääres, kus saab vabalt ja naeratades ringi askeldada. Nautida idüllilist rahu koduse mustikametsa vahel jalutades või hoopiski korilast mängides. Kodutunne – koosviibimised oma sõprade ja pere seltsis, mil aeg peatub ja loob uue väärtuse.


Siit jõudsimegi küsimuseni, kuidas saaks selle hea tunde Järve Keskusesse ühe tervikuna kenasti kokku pakkida. Seda kirjeldatud tunnet võiks meie silmis edasi kanda just üks kodule suunatud keskus. Järve

Keskus – need mõnusalt kodused hetked poes. Koht, kus saab end tunda sama vabalt ja õdusalt, kui koduseinte vahel.



TULEMUS – looduspõhistest värvidest inspireeritud disain, mustikasinine mahe tonaalsus, pehme puidukasutus kombineerituna värske taimestikuga, mereranna-kivise efektiga käiguteed ja eritellimusel valminud õhuline laemaastik.


KOGU SÜDAMEST soovime siinkohal tänada JÄRVE KESKUST ja SILIKAAT GRUPP AS-i usalduse ja meie vahvate ideedega kaasatulemise eest. Oleme siiralt õnnelikud selle võimaluse eest kujundada Teile just TEIE nägu keskus, mis nii meie kui Teie väärtusi toetab.



Lisaks soovime avaldada suurt tänu kõikidele koostööpartneritele, kes projektis kaasa lõid ja kellega koos, mõnusas tiimitöö vaimus, suur töö ka teostuse leidis.


Tellija – JÄRVE KESKUS / SILIKAAT GRUPP AS

Ehitaja – Kaamos Ehitus OÜ

Taimsed dekoratsioonid – SHI SHI


Eritellimusmööbel – Enima Trade OÜ

Plaatmaterjalid - Plaadipunkt AS

Laematerjalid – Bevatron OÜ / CBI Europe Hi-Tech Interiors (eritellimus lagi)

Valguslahendus – Luminec OÜ

Videojäädvustus valmis koostöös TMuuga Photography-ga. Aitäh Sulle, Tõnis, et aitasid taaskord meie disainlahenduse nii vahvalt kokku põimida.


Mis on kodu, kus on kodu, milline on see kodukoht?

Kodu, see ei ole lihtsalt koda, millel aken ja uks.

Kodutunne see on miski, mis muudab kõik tervikuks.

Kodu lõhn on eriline, kodu värv ja tema maik. Kodu on see imeline ja rahu loov paik.

Kodus mõni väike asi korraga võib olla suur. Kodus oleme ka ise vahel väikene ja suur.

Siin on kodu, see on kodu – Järve Keskus – see päris oma kodukoht.



bottom of page